Αξιοσημείωτα είναι και τα ποσοστά για τους χαμηλότερα εξειδικευμένους εργαζομένους, όπως για παράδειγμα όσοι δουλεύουν σε εργοστάσια ή οικοδομές. Από αυτούς, σύμφωνα με την έρευνα, το 27% ενδεχομένως να έκαναν σχέδια εύρεσης δουλειάς σε άλλη χώρα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, 6% από αυτούς εξετάζει να μεταναστεύσει μέσα στον επόμενο χρόνο, το 12% σε τρία χρόνια και το 9% στην πενταετία.
γιαννης λαζαριδης μαεστρος
κοριοι το χειμωνα
Το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τις προοπτικές αποχώρησης είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, το οποίο αύξησε την αβεβαιότητα για το μέλλον σε πολλούς ξένους εργαζομένους στη Βρετανία. Η υποτίμηση της στερλίνας που ακολούθησε το δημοψήφισμα τους αποθάρρυνε περαιτέρω, καθώς η αξία των χρημάτων που πιθανόν να στέλνουν στις χώρες τους έχει πέσει έναντι του ευρώ κατά 13% από την ημέρα του δημοψηφίσματος.
Η έρευνα βασίστηκε σε ερωτηματολόγιο στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν 2.242 εργαζόμενοι. Όταν ερωτήθηκαν πού θα πήγαιναν αν έφευγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 32% αυτών που κατάγονται από χώρα εντός της ΕΕ απάντησε ότι θα επέστρεφαν στη πατρίδα τους. Οι υπόλοιποι θα επέλεγαν προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ισπανία.
πρασινη γατα
Τα ευρήματα της έρευνας ενδέχεται να ασκήσουν πίεση στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ώστε να υποστηρίξουν μια ήπια μεταναστευτική
πολιτική στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου